A tejtermékkészítő szakma – Tejtől a Túró Rudiig
Ha a kedvenceid a tejtermékek, érdekel, hogyan kerül friss tej az asztalra és még az élelmiszeriparban is szívesen dolgoznál, a tejtermékkészítő szakmát neked találták ki. A tejtermékkészítő feladatai Túlzás nélkül elmondható, hogy a tej az egyik legfontosabb alapélelmiszer. A tejből állítja elő a tejtermékkészítő a kiváló minőségű tejtermékeket a legmodernebb élelmiszeripari technológiák segítségével. Az ő feladata a tej tisztítása, fölözése, zsírtartalmának beállítása, homogénezése, pasztőrözése és hűtése. Megvalósítja a pasztőrözött tejféleségek, tejkészítmények gyártásának műveleteit. Ehhez az alapanyagokat átveszi, minősíti, tisztítja, kezeli, minőségüket ellenőrzi. Az alapanyagokat tárolja, a további folyamatokhoz előkészíti. A tejipari technológiák irányítása összetett ismereteket kíván. A tejtermékkészítő munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával végzi. A jól képzett tejtermékkészítő tudásának köszönhetően őrzi meg frissességét a tej, az ő munkájának köszönhetjük a finomabbnál finomabb sajtokat, gyümölcsjoghurtokat, tejdesszerteket és az igazi magyar édességet, a Túró Rudit. A Túró Rudi története A Túró Rudi története 1954-ig nyúlik vissza, amikor három tejipari szakember a Szovjetunióba utazott, hogy az ottani ipar vívmányait tanulmányozza. Ők találkoztak egy különleges orosz édességgel, ami azonnal lenyűgözte őket. Az édes, túrós tölteléket ropogós csokoládé borította – innen jött a Túró Rudi ötlete, amit végül a hatvanas években fejlesztettek ki. A termékfejlesztéssel … Bővebben: A tejtermékkészítő szakma – Tejtől a Túró Rudiig
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba