A teljes cikk az UNI In&Out 2025-ös nyári számában jelent meg. „Az élelmiszeripar az az ágazat, amelyikre mindig is szükség lesz – a Covid idején is mérhetetlenül felértékelődött –, ahol mindig folyamatosan szükség lesz a fejlesztésekre, és az újabb kihívások biztosítják a fiataloknak azt, hogy értelmes, értékes munkát végezhessenek” – fogalmazott az UNIside-nak adott interjújában Sánta Sándor, az idén 10 éves Chocco Garden Kft. tulajdonos-ügyvezetője, a Magyar Édességgyártók Országos Szövetségének elnöke. Hogy kell elképzelni az élelmiszeriparon belül az édesség ágazatot, kik jönnek ide dolgozni, milyen végzettséggel és milyen tapasztalatot vártok el tőlük? Ha a menedzsmentoldalt nézzük, akkor korábban mindig nagy előny volt, ha valaki élelmiszeripari, illetve agrárterületről érkezett. Ma olyan nagy lett a verseny, hogy minden területről várunk kollégákat, hiszen lényegében Európából eltűnt a jó vagy egyáltalán a munkaerő. Nagyon mást vártunk el a munkaerőpiacon 20-30 évvel ezelőtt; ma mindenkinek örülünk, aki motivált és valamifajta küldetéstudattal érkezik. Természetesen előny, ha ismeri az előbb említett két területet, de az élelmiszer-ellátás más lett, mint korábban, sokkal több az új kihívás. Rendkívül sokféle szabályozási, adminisztratív és adózási rendszernek kell megfelelnünk. Ezek elsősorban pénzügyi terheket jelentenek ránk nézve, de ez azt is jelenti, hogy szükség van többféle szakértelemre akár pénzügyi, gazdasági vagy jogi területekről. … Bővebben: Az édesiparban bőven van potenciál és jövőkép – interjú Sánta Sándorral, a Chocco Garden Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba