A cukrász szakma egy alkotói tevékenység, amely révén a szakemberek megörvendeztetik az embereket különböző édes finomságokkal. Lehet szó egyszerű fagylalt- vagy bonbonkészítésről, aprósüteményről, vagy tortakészítésről. A cukrász az alapanyagok mestere, a habverők varázslója, aki nem egyszerűen édességeket állít elő. Művészi, kreatív munkát végez. Mivel süteménnyel, tortával főként jeles alkalmakkor kényeztetik magukat az emberek (névnap, szülinap, esküvő, évforduló), így a cukrász felemelő feladata és felelőssége, hogy ezeket a pillanatokat a kreációival még emlékezetesebbé tegye. A kreatív szemlélet mellett mesterien bánik a sütőipari/cukrászati gépekkel és eszközökkel. Magabiztosan használja az alapanyagokat. A klasszikus receptek alkalmazása mellett mindig új ízekkel, textúrákkal, technológiai megoldásokkal kísérletezik. Az igazán jó cukrász szerelmes a szakmájába. Ezért folyamatosan képezi magát, és vágyik a megújulásra. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák és szakképesítések: Kiknek ajánlott? A cukrász szakma ajánlott azoknak a fiataloknak, akik szeretnének a saját maguk által készített édességekkel másokat megörvendeztetni, esetlegesen felvidítani. Mennyi időbe telik a képzés? A képzés 3 éves, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba