A pincér – vendégtéri szakember szakma leírása

A pincér, más néven vendégtéri szakember fogadja és szolgálja ki az éttermekbe, kávézókba vagy egyéb vendéglátó egységekbe látogató embereket. Felveszi a rendelésüket, kérésük szerint ajánlhat ételt vagy italt a számukra. A rendelés felvétele után a kialakított folyamatoknak megfelelően továbbítja a vendégek kéréseit a bár és a konyha felé. Tisztán tartja a helyiséget, a vendégek távozása után azonnal leszedi az asztalokat. Fizetéskor ő készíti el és nyújtja át a vendégek számára a számlát. Ő az aki – a minőségi kínálat mellett – meghatározza egy étterem, bár vagy kávézó hangulatát, az ő munkája, hozzáállása alapján kategorizálja a vendég a hely minőségét, hogy érdemes e később visszatérni, másoknak ajánlani. Vagyis ő az akinek a szakmai hozzáértése, kedvessége teremti meg a miliőt, teszi kínossá vagy életreszóló élménnyé az ott töltött időt. Ő kezeli a problémás helyzeteket is, akinek dicsér vagy panaszkodik a vendég, ha kihűlt a leves, vagy túlsült a steak. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák és szakképesítések Kiknek ajánlott? A pincér, más néven vendégtéri szakember szakma ajánlott azoknak a fiataloknak, akiket érdekel a vendéglátás és az idegenforgalom, profin oldják meg a szervezési és logisztikai feladatokat, valamint nagy fizikai terhelés mellett is türelmesek, kiváló a memóriájuk és szeretnek emberekkel foglalkozni.  Mennyi időbe telik a … Bővebben: A pincér – vendégtéri szakember szakma leírása