Tartósítóipari technikus szakma leírása
Az élelmiszeripar egy olyan izgalmas ágazat, amely a mindennapi élelmiszerek előállításával foglalkozik, és a tartósítóipari technikusok kulcsfontosságú szerepet játszanak a folyamatban. A tartósítóipari technikus a laboratóriumban vizsgálja az élelmiszeriparban használatos anyagok minőségét. Az élelmiszerek fizikai és kémiai összetevőinek a meghatározása mellett több laboratóriumi alapművelet is a feladatai közé tartozik: melegítés, hűtés, oldatkészítés, lepárlás, desztillálás, sűrítés, erjesztés, főzés, sterilizálás stb. Feladatai közé tartozik még a gépek és berendezések beállítása, kalibrálása, valamint tisztítása és esetleges javítása is. Emellett részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében és gondoskodik a receptek, technológiai utasítások, környezetvédelmi és munkavédelmi előírások betartásáról. Ezeken kívül részt vehet a bébiételek és a rostos és szűrt gyümölcs- és zöldséglevek, sűrítmények, pürék és szárítmányok gyártásában is. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák és szakképesítések: Kiknek ajánlott? Az élelmiszeripari tartósítóipari technikus szakma azoknak ajánlott, akik érdeklődnek az élelmiszerek előállítása és minőségellenőrzése iránt, és hozzá szeretnének járulni az egészséges és hosszan eltartható élelmiszerek előállításához a fogyasztók számára. Mennyi időbe telik a képzés? 5 év (felnőtteknek rövidebb). A tartósipari technikus szakma az élelmiszeripar ágazat képzése. Az általános iskola elvégzését követően, öt év alatt sajátítható el technikumi képzésben. A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató … Bővebben: Tartósítóipari technikus szakma leírása
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba