Kvíz: Mohácsi csata a török oldalon

Szerző: | 2023. augusztus. 29. | Kvíz

mohácsi csata kvíz - török oldal

A mohácsi csata a magyar nemzet egyik legnagyobb tragédiája, amely a középkori Magyarország virágzását zárta le. A csata során a magyarság elvesztette a királyát, elveszett az országot irányító főpapság, illetve a nemesség jelentős részét is. A csatamezőn pedig több, mint 20 ezer katona lelte a halálát. A vereség katonai és politikai szempontból is tragikus következményekkel jártak, amelyek megpecsételték az ország sorsát. Az oszmán sereg innentől kezdve akadálytalanul jutott el az ország belsejébe és foglalta el Budát.

A mohácsi csata megemlékezéseként ezúttal egy dupla kvízzel készültünk

Ez a kvíz a török sereg oldaláról teszteli a történelmi tudásod, a másik kvízben pedig a magyar seregre vonatkozó furfangos kérdésekkel teheted próbára a tájékozottságod.

A kvíz kérdéseinek összeállításában dr. Schiszler Zsolt nyújtott segítséget.

mohácsi csata kvíz


Szereted a történelmi témájú kvízeket? Akkor ezeket is érdemes kipróbálnod!

Történelmi kvíz: királyok és királynők

Magyar mondák kvíz sorozat – A csodaszarvas

Kvíz: 10 legfontosabb évszám a magyar történelemben

Borítókép: Than Mór: Mohácsi csata
Forrás: Magyar Elektronikus Könyvtár

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására