Magyar mondák kvíz sorozat – A csodaszarvas

Szerző: | 2023. június. 25. | Kvíz

A képen egy szarvas feje látható vízfestékes mintával

A magyar nép története – mint minden más nép története – először szájhagyomány útján terjedt, de szerencsére ezeket a történeteket később írásban is lejegyezték.  A magyar mondák csodálatos, gazdag képzeletvilágában a hősiesség, a természet tisztelete iránti elkötelezettség és a vitézség egyaránt megtalálható. A mai kvíz alapját  Arany János “Rege a csodaszarvasról” című legendánk adja, ami a magyar nép otthon keresését mutatja be, illetve szimbolizálja.

A képen egy gímszarvas áll a holdfényben
A legenda alapját Arany János „Rege a csodaszarvasról” című műve adja (Fotó: 123rf.com)

Te szereted a magyar mondákat? Emlékszel még, hogy ki volt Hunor és Magyar anyja? Mi lett végül a csodaszarvas sorsa, elkapták őt a testvérek? Milyen színű volt a csodaszarvas?

Teszteld le, hogy mennyire emlékszel jól a magyar mondákra, és ha ez a kvíz tetszeni fog, akkor a többi magyar mondáról is készítünk kvízeket, mert hidd el, meg tudunk még lepni a kérdéseinkkel!

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.