5 totál felesleges okoskütyü, amitől felforr az agyvized

Szerző: | 2023. július. 3. | Kikapcs

okoskütyü - a képen egy agy súlyzózik

Tény, hogy az internet és az okoseszközök alapjaiban változtatták és változtatják meg az életünket napról napra. Egyes eszközök és digitális megoldások kényelmesebbé tették a mindennapjainkat, egyszerűbbé a munkavégzést és hatékonyabbá a tanulást. De akad olyan okoskütyü is, ami egyszerű, vagy nem létező problémákra banális megoldást kínál.

Ha te is a kütyümániások táborába tartozol, most figyelj! Mutatunk néhány “hiánypótló” darabot, amire abszolút semmi szükséged nincs. 

Tojásfigyelő

Túl bonyolult számodra elolvasni a tojásokra pecsételt lejárati dátumot? Akkor az intelligens tojástálcát neked találták ki! Ezzel  a zseniális eszközzel applikáción keresztül tudod követni, hogy a tíz darabos tartóban mennyi tojás maradt, és arról is részletes elemzést kapsz, hogy a megmaradt tojásoknak mikor jár le a szavatosságuk. Brilliáns, nem igaz?

Okosvilla

Biztosak vagyunk benne, hogy te is sokszor álmodoztál arról, hogy az ebéded a Wifi-hez csatlakoztatva fogyaszthasd el. Bizonyára mindig is tudni szeretted volna, hogy a falatok milyen sebességge és gyakorisággal érnek el a tányértól az ízlelőbimbóidhoz. Szerencsére valahol a nagyvilágban létezik néhány géniusz, aki erre is megtalálta a megoldást, az okosvillát.

Ez a bámulatos találmány nyomon követi, hogy milyen gyorsan eszel, és különböző elemzésekkel sarkall arra, hogy mindezt minél lassabban tedd. Tény, hogy a mértéktelen habzsolás nem egészséges, és hozzájárul az emésztési zavarok vagy a túlsúly kialakulásához. Az viszont kevésbé reális, hogy egy ilyen berögzült szokást néhány diagram fog megváltoztatni.

Intelligens WC

Ültél valaha a WC-n azon gondolkodva, hogy bárcsak színes fénnyel világítanák meg tomporod? Gondoltuk. Mi sem! Ez a “gamechanger” okoskütyü automatikus ülésfűtéssel támogat trónolási terveidben, és automatikusan mozgatja a WC-ülőkét. Sőt! Ha valamit sos meg szeretnél nézni a neten, de a mobilod éppen nem vitted magaddal, az Alexa-kompatibilis okosvécé ebben is hű társad lehet. Ki ne szeretne egy testetlen hanggal beszélgetni ilyen szorult helyzetben?

Automatizált macskatoalett

Nem te vagy az egyetlen, aki megérdemel egy okosvécét a tompora alá. A macskád is megérdemel egyet. Ez az automatikus, öntisztító csoda nemcsak megkímél az alomcsere keservétől, de a minimalista és dizájnos kivitel lakásod ékkövévé is teszi.

A metódus egyszerű, de nagyszerű. Bár az innovációra kevésbé nyitott cicák számára némiképp felkavaró lehet. Gondolj bele! Cirmi mit sem sejtve belelép egy szokásos, unalmas pottyantásra, majd megmozdul alatta a föld és.. a készülék belsejében található „gereblye” konkrétan lekaparja az ürüléket a készülék aljában lévő tárolóba. Egy biztos. Szorulása tuti nem lesz jó ideig! 

Interaktív sószóró

Nem tudsz mit kezdeni magaddal az ebéd közben? Gyakran fullad unalomba a sószórás? Itt a brilliáns megoldás, az interaktív sószóró.

Ez a technológiai műremek hatalmas űrt pótol majd a mindennapjaidban. Az egy dolog, hogy Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik. Attól sem ugrik meg egy igazi kütyümániás pulzusszáma, hogy beépített zenelejátszója is van. Az igazi trükk az, hogy egy alkalmazás segítségével a telefonod rázva a sült krumplira távból is tudod adagolni a sót. Na ez azért már hűha. Ja, és persze Alexa is van benne, így ha érdekel az időjárás, vagy a Fradi-Újpest meccs eredménye, akkor végre megkérdezheted a sószórót is..

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására