Agrárszektor konferencia 2023: közeleg az év nagy agráreseménye

Szerző: | 2023. november. 16. | Fősodor

A képen szántóföld látható bálákkal.

November 29-30-án rendezi meg a Portfolio Csoport az év egyik legnagyobb agráreseményét, az Agrárszektor Konferenciát. A Siófokon rendezett eseményt idén Nagy István agrárminiszter nyitja meg, aki a magyar agrárgazdaság legnagyobb feladatairól és kihívásairól tart előadást.

A konferencia célja a tájékoztatás és kapcsolatépítés

A kétnapos szakmai esemény egyedülálló programkínálattal nyújt gazdálkodási és üzleti információkat az agrárium szereplői számára. A konferencia célja, hogy az agráriumban érdekelt vállalkozásokat olyan első kézből származó, exkluzív információkkal lássa el a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetőinek segítségével, amelyek rövid- és hosszútávon is segítik tevékenységeiket. 

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázol a résztvevők számára, valamint széles körű bemutatkozási és piacépítési lehetőséget biztosít az agráriumot kiszolgáló vállalkozásoknak. A rendezvény lehetőséget kínál a networkingre, a szakmai kapcsolatépítésre és a kikapcsolódásra is.

Növénytermesztés, állattenyésztés, finanszírozás, tápanyag-utánpótlás

A rendezvény kiemelt témái többek között az állattenyésztési ágazatok piaci és fejlesztési lehetőségei, az élelmiszeripari vállalkozások kitörési esélyei, piaci kihívásai és hatékonyságjavító beruházásai és az uniós szabályozási előírások, új növényvédő szerek és technológiák. A rendezvény részletesen foglalkozik a növénytermesztés, az állattenyésztés, a finanszírozás, a tápanyag-utánpótlás kérdéseivel. A kiemelt témák részletes leírása a linkre kattintva elérhető.

Agrárszektor
A kétnapos rendezvény az agrárium szereplői számára nyújt gazdálkodási és üzleti információkat. (Fotó: 123rf)

Az agrárium csúcsvezetői találkoznak az idei Agrárszektor Konferencián

A kétnapos konferencia előadóinak száma meghaladja a 150-et. A résztvevők meghallgathatják többek között Nagy István agrárminiszter, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Görög Róbert, a Magyar Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője előadását is. Az előadások és programok részletes menetrendje a linkre kattintva olvasható. 

Az előadások és kerekasztal beszélgetések mellett a résztvevőknek a kikapcsolódásra is lehetőségük lesz, a szervezők állófogadással és különböző programokkal várják a vendégeket. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött, ezt az esemény weboldalán lehet megtenni.

Jegyárkedvezmény kistermelőknek

Azzal a céllal, hogy a kisebb árbevételű őstermelők és a pályájuk elején álló fiatal gazdák is részt vehessenek Magyarország legnagyobb szabású agrárszakmai rendezvényén, a Portfolio Csoport idén 50 százalékos jegyárkedvezményt nyújt az érintetteknek. Az Agrárszektor Konferencián való kedvezményes részvételhez az érintetteknek egy űrlapot kell kitölteni. A beérkezett űrlapokat a Portfolio szakmai csapata egyedileg bírálja el.

10 kategóriában díjazzák az agrárszektor legsikeresebb szereplőit

A Portfolio Csoport 10 kategóriában díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, a nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki.

A díjak átadására november 29-én kerül sor ünnepélyes keretek között, az alábbi kategóriákban:

  • Az év női agrárvállalkozója
  • Az év fiatal agrárszakembere
  • Az év kertészete
  • Az év állattenyésztője
  • Az év növénytermelője
  • Az év agrárinnovációja
  • A Fenntartható mezőgazdaságért díj győztese
  • Az év agrárberuházása
  • A Portfolio Agrárgazdaságért díj győztese
  • A Zsűri különdíja

Az év női agrárvállalkozója és az év agrárinnovációja díj nyertesének a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) különdíjat ajánl fel, ami egy személyre szabott pályázati csomagot tartalmaz. Egyeztetési lehetőséget nyújt az Európai Bizottság (EB) végrehajtó ügynökségének képviselőjével, emellett találkozási lehetőséget teremt az EB Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának tisztségviselőjével.

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.