Átadták az Év Szakembere Díjakat az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként

Szerző: | 2024. február. 20. | Fősodor

Az építőipar dolgozóit díjazták. (Fotó: 123RF)

Kilencedik alkalommal szervezték meg az Országos Építőipari Szakember Találkozót – pénteken, Budapesten –, ahol a Mapei Kft. jóvoltából átadták az építőiparban dolgozók munkájának elismeréseként az Év Szakembere Díjakat.

Ki döntött az Év Szakembere Díjak átadásáról?

A díjak odaítéléséről a Mapei Kft. által létrehozott Magyar Építőipari Szakemberek Közössége dönt. Ezt a közösséget több mint 6700 fő alkotja, ők határozzák meg, kik kaphatják meg az Év Szakembere Díjakat.

Hány pályázat érkezett be?

Rekordszámú a közösség tagjai közül: összesen 156.

Kiknek sikerült nyerni?

A lakossági projekt és a medence, valamint wellnesshelyiségek kategóriában Havasi Viktor, a nem lakáscélú projekt kategóriában Kalmár Zoltán győzött. A díjazottak között szerepelt még Jankovics Attila a nagylapos burkolás kategóriában és Kiss Ferenc, aki a pályakezdők közül bizonyult a legjobbnak.

Milyen program volt még a találkozón?

A rendezvény a szakemberek számára többek között előadásokkal, alkalmazástechnikai bemutatókkal, workshopokkal készült, lehetőséget biztosított a résztvevőknek az új ismeretek elsajátítására és a szakmai kapcsolataik bővítésére, továbberősítve az építőipari szakma közösségét és elősegítve, valamint annak fejlődését.

Mit érdemes tudni a díjakról döntő Kft.-ről?

Az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon a Mapei Kft. amely 1991-ben jött létre az osztrák Mapei GmbH alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A vállalat 226 embert foglalkoztat, forgalma 2023-ban 34 milliárd forint volt.

Forrás: MTI

Címkék:

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.