A bor-, és pezsgőgyártó technikus szakma leírása
A bor- és pezsgőgyártó technikus vörös, fehér és rozé borokat, valamint a széndioxid tartalmú borokat (pezsgő, habzó-, gyöngyözőbor) készít. Nyomon követi a szőlő éves ápolási munkáit és felkészül a szüretre. A leszüretelt termést feldolgozza, majd előkészíti az erjesztésre és erjeszt. Kezeli, működteti a szőlőfeldolgozáshoz és a borászati technológiához szükséges gépeket, berendezéseket. A bor-, és pezsgőgyártó a termelési folyamatok mellett speciális vendéglátási feladatokat, illetve önálló, a borral kapcsolatos idegenforgalmi munkát is ellát, borkóstolót vezet. Illetve az elkészült termékek menedzselése is a bor-, és pezsgőgyártó technikus szakterülete. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák: Kiknek ajánlott? A bor- és pezsgőgyártó technikus szakma azoknak a fiataloknak ajánlott, akiket érdekel a szőlészet éves munkái, a szüreti feladatok, illetve ezen munkafolyamatok irányítása. Mennyi időbe telik a képzés? 5 év (felnőtteknek rövidebb). Az élelmiszeripar ágazat képzése. A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba