Cukrász szaktechnikus szakma leírása
A cukrász szaktechnikus munkája igen sokrétű. Marketing stratégiát kell megalkotnia a saját maga – esetleg megbízója – által vezetett cukrászatban. Emellett folyamatosan figyelnie kell a beszerzési, a raktározási, a termelési és az értékesítési folyamatokat. Vezetnie és koordinálnia kell a teljes cukrászat működését. A cukrász szaktechnikus az üzlet irányítása mellett a termelésben is részt vesz. Alapvető feladata a sütemények és édességek magas színvonalú, esztétikus és igényes elkészítése, tálalása, amely során nem csak az ízekre, hanem a kivitelezésre is nagy hangsúlyt fektet. Folyamatosan tanul, képzi magát, kifejleszt és formatervez, hogy mindig új finomságokkal lepje meg a vendégeket. Az ő feladata a megfelelő minőségű alapanyagok, nyersanyagok megrendelése és kezelése, valamint gondoskodik a készlet gazdaságos felhasználásáról is. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák: Kiknek ajánlott? A cukrász szaktechnikus szakma ajánlott minden olyan fiatal számára, akik ambiciózusak és képesek egy teljes cukrászat komplett elvezetésére. Remek logisztikusok és céljuk, hogy megédesítsék a vendégek mindennapjait. Kacérkodik a gondolattal, hogy felsőoktatásban tanul tovább. Mennyi időbe telik a képzés? A képzés 5 éves, ami érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba