Édességkészítő szakma – Te is megismerheted a csokoládék és kekszek titkait
Ki ne szeretné a csokoládét, a finom teasüteményeket, kekszeket, bonbonokat, vagy éppen a sós aprósüteményeket? Ha az édességkészítő szakmát választod, tanulmányaid során megismerkedhetsz ezeknek a finomságoknak az előállításával és minden munkanapodat ilyen nyalánkságok között töltheted. A töretlenül népszerű vaníliás karika A vaníliás karika az egyik legfinomabb hazai gyártású keksz. Népszerűsége még ma is töretlen, pedig már nagyjából 60 éves múltra tekint vissza. A vaníliás karika ötlete Horváth Emil nevéhez fűződik, aki egy teasütemény, a vaníliás kifli receptje alapján dolgozta ki a tésztát. A termék 1963-ban került először forgalomba, csokoládés vaníliás karika néven. Az eredeti vaníliás karikát sokáig a győrszigeti gyárban készítették, napjainkban a székesfehérvári édességgyárban készül. Gyártás során a vaníliás karika alapjául szolgáló nyers keksz tésztát kinyújtják és karika alakúra formázzák, majd megsütik. Sütés után az egyik felét csokoládéba vagy vagy tejbevonó masszába mártják. A bevonatot dermesztik, így nyeri el a mindenki által ismert formáját. Ha leendő munkád során szívesen készítenél ilyen, és még sok egyéb finomságot, olvass tovább az édességkészítő szakma és képzés ismertetőjéért! Az édességkészítő feladatai Az édességkészítő munkájának köszönhetjük a sokak által kedvelt édességeket és sós aprósüteményeket, amelyeket kézműves és ipari körülmények között is képes elkészíteni. Az általa készített finomságok teszik élvezetesebbé mindennapjainkat. Az édességkészítő munkája során … Bővebben: Édességkészítő szakma – Te is megismerheted a csokoládék és kekszek titkait
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba