Együttműködés született a Debreceni Egyetem és a BMW között

Szerző: | 2023. július. 6. | Munka

A képen villanykörték láthatók, bennük feliratok szerepelnek, például együttműködés, tervezés stb.

Együttműködési megállapodás született a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői között. A megállapodás célja a szakemberek képzése és a kutatás-fejlesztés támogatása, amelyet az egyetem Learning Centerében írtak alá kedden.

Az aláírást követően Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója, Kossa György, az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora sajtótájékoztatót tartottak.

Szakemberek képzése most és a jövőben

A mostani megállapodás kerete és alapja lesz a jövőbeli együttműködés módszereinek. Nem szabad elfelejteni, hogy a BMW-nek hosszú távú tervei vannak Debrecenben, és nem meglepő, hogy magasan képzett szakemberekkel kívánnak együttműködni. 

A cél az együttműködés a szakemberképzés és a kutatás-fejlesztés területén is (Fotó: 123rf.com)

Kossa György, az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: “A Debreceni Egyetem számára nagy lehetőség, hogy segíthet és támogathat egy ipari tevékenységet folytató gazdasági társaságot abban, hogy hozzáadott értékkel évszázados hagyományt vigyen tovább.”

A sajtótájékoztatón megjelent Papp László, Debrecen polgármestere, aki szerint történelmi időszakot élünk, hiszen olyan változások, átalakulások zajlanak, amelyek következményeit, hogy milyen pozitív hatással lesznek az életükre, még az ott élők sem mindig értik.  A polgármester üdvözölte, hogy az egyetem és a BMW segítségével talán sikerül a talentumokat, a tehetséges fiatalokat helyben tartani.

A képen egy BMW autó belseje látható
A BMW-nek nagy tervei vannak Debrecenben (Fotó: 123rf.com)

Korábbi együttműködés a szakemberképzés színvonalának fenntartása érdekében

2019-ben a BMW együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSzC). Ennek a megállapodásnak köszönhetően a duális képzés keretében szeptembertől százan kezdik meg a tanulást a BMW-nél. A tervek szerint ezt a számot a következő években háromszázra növelik.

(MTI)

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.

Promó

Promó