Építészeti remekművek kvíz

Szerző: | 2023. június. 14. | Kvíz

A képen a Stonehenge látható

Építeni, alkotni – ez a vágy egyidős az emberiséggel, ennek köszönhetjük azokat az építészeti remekműveket, amelyek ma már a világörökségünk részeit képezik.
Őseink sokkal kevesebb technikai eszközzel tudtak időtálló építményeket építeni, mint amilyeneket mi készítünk. A modern kor tudósai folyamatosan vizsgálják ezeket az épületeket, építményeket, de azok nem adják könnyen titkaikat. Például a gízai nagy piramis köveit összetartó habarcs receptjének pontos összetevőit máig sem sikerült megismernünk.

A képen Dubaj látképe látható
A modern kor építészeti remekművei is különlegesek (Fotó: 123rf.com)

Építészeti csodák

Ha szereted az építészetet, vagy épp a történelmet, esetleg ha vonzanak az érdekességek, akkor ez a kvíz neked való! Megtudhatod, hogy mi manapság a világ legmagasabb épülete, és hogy mivel indokolta Darwin a Stonehenge süllyedését. Felkészültél? Akkor indítsd a kvízt!

Ha kedveled az építészettel kapcsolatos cikkeket, akkor olvasd el az Eiffel-toronyról vagy a Lánchídról szóló cikkeinket!

A képen egy grafika látható, gondolkodó fiatal lány.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.