Erjedés és üdítőital-ipari technikus szakma
Az erjedés és üdítőital-ipari technikus az erjedésipari termékek gyártásával foglalkozik. Feladatkörébe tartozik a gyártási folyamatok irányítása, a gépek üzemeltetése és az élelmiszerbiztonsági előírások betartása, hogy biztosítsa a minőségi és biztonságos élelmiszerek előállítását. A szakma széles spektrumot ölel fel, magában foglalva a szeszesitalok, üdítőitalok, ásványvizek, sörök, gyümölcspálinkák és más erjesztett termékek gyártását, valamint az alapanyagok felhasználását és feldolgozását. Az erjedés és üdítőital-ipari technikusok képesek akár saját vállalkozást indítani és termékeiket értékesíteni. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák és szakképesítések: Kiknek ajánlott? Az erjedés és üdítőital-ipari technikus szakma azoknak ajánlott, akik érdeklődnek az üdítőitalok és alkoholtartalmú italok gyártása, valamint az élelmiszeripari folyamatok működése és irányítása iránt. Ideális választás minden olyan fiatal számára, aki kíváncsi a gyártás folyamataira és szívesen részt venne az élelmiszeripar egyik legizgalmasabb területén. Mennyi időbe telik a képzés? 5 év (felnőtteknek rövidebb). Az erjedés és üdítőital-ipari technikus szakma az élelmiszeripar ágazat képzése. A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba