Erjedés és üdítőital-ipari technikus szakma

Szerző: | 2024. február. 7. | Élelmiszeripar, Szakmaleírások

Vízzel teli palackok mennek egy gyártósoron, egy munkaruhás nő állít épp valamit egy irányító panelen.

Az erjedés és üdítőital-ipari technikus az erjedésipari termékek gyártásával foglalkozik. Feladatkörébe tartozik a gyártási folyamatok irányítása, a gépek üzemeltetése és az élelmiszerbiztonsági előírások betartása, hogy biztosítsa a minőségi és biztonságos élelmiszerek előállítását.

A szakma széles spektrumot ölel fel, magában foglalva a szeszesitalok, üdítőitalok, ásványvizek, sörök, gyümölcspálinkák és más erjesztett termékek gyártását, valamint az alapanyagok felhasználását és feldolgozását.

Az erjedés és üdítőital-ipari technikusok képesek akár saját vállalkozást indítani és termékeiket értékesíteni.

Milyen az ideális szakember?

  • Jól fejlett színlátás és ízérzékelés jellemzi
  • Szabálykövető és pontos
  • Csapatjátékos és együttműködő
  • Megbízható és elkötelezett
  • Felelősségteljes

Speciális rokonszakmák és szakképesítések:

  • Bor- és pezsgőgyártó technikus
  • Szőlész-borász
  • Erjedés és üdítőital-ipari termékkészítő

Kiknek ajánlott?

Az erjedés és üdítőital-ipari technikus szakma azoknak ajánlott, akik érdeklődnek az üdítőitalok és alkoholtartalmú italok gyártása, valamint az élelmiszeripari folyamatok működése és irányítása iránt. Ideális választás minden olyan fiatal számára, aki kíváncsi a gyártás folyamataira és szívesen részt venne az élelmiszeripar egyik legizgalmasabb területén.

Mennyi időbe telik a képzés?

5 év (felnőtteknek rövidebb). Az erjedés és üdítőital-ipari technikus szakma az élelmiszeripar ágazat képzése.

A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.

Ez is érdekelhet:

[difl_blogcarousel post_display=”by_category” include_categories=”1587,1603″ item_spacing=”10px” speed=”1000″ centered_slides=”on” loop=”on” autoplay=”on” autospeed=”6000″ pause_hover=”on” equal_height=”on” wrapper_margin=”||0px||false|false” wrapper_padding=”||0px||false|false” item_wrapper_padding=”||0px||false|false” item_margin=”||0px||false|false” item_padding=”||0px||false|false” item_spacing_tablet=”10px” item_spacing_phone=”0px” item_spacing_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.21.0″ _module_preset=”default” max_height=”300px” custom_margin=”||0px||false|true” custom_padding=”||0px||false|false” global_colors_info=”{}”][difl_postitem type=”image” _builder_version=”4.20.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/difl_postitem][difl_postitem type=”title” title_tag=”p” element_padding=”|20px||20px|false|true” _builder_version=”4.20.0″ _module_preset=”default” post_font_style_font=”Montserrat|700|||||||” post_font_style_text_color=”#030E6E” post_font_style_font_size=”0.9rem” post_font_style_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}”][/difl_postitem][/difl_blogcarousel]