Erjedés és üdítőital-ipari termékkészítő szakma leírása

Szerző: | 2023. szeptember. 29. | Élelmiszeripar

erjedés és üdítőital-ipari termékkészítő

Az erjedés és üdítőital-ipari termékkészítő feladata az üdítőital-gyártás, a sörgyártás, a pálinkagyártás és a szikvízgyártás. A termékkészítő feladata az élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági előírások betartása, és a gyártási folyamatok elvégzése az alapanyagok előkészítésétől a kész termékek raktározásáig.

A fentieken túl az erjedés és üdítőital-ipari termékkészítő élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát el, lapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez. Keményítőt, sütőélesztőt és ecetet gyárt, valamint alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait.

Milyen az ideális szakember?

  • jó az állóképessége
  • ismeri as termék gyártásának folyamatát és minőségbiztosítási előírásait
  • minőségi és biztonságos termékeket állít elő
  • szabálykövető
  • kiemelkedő színlátással és ízérzékeléssel rendelkezik

Speciális rokonszakmák és szakképesítések:

  • Erjedés és üdítőital-ipari technikus
  • Bor- és pezsgőgyártó technikus
  • Szőlész-borász
  • Élelmiszeripari laboráns
  • Kézműves sörgyártó
  • Növényolajgyártó
  • Speciális-mentes sütőipari termékkészítő
  • Vincellér

Kiknek ajánlott?

Az erjedés és üdítőital-ipari termékkészítő szakma ajánlott minden fiatal számára, aki érdeklődik az erjedési folyamatokon alapuló élelmiszeripari technológiák, és az üdítőital-ipari termékek gyártása iránt.

Mennyi időbe telik a képzés?

3 év (felnőtteknek rövidebb).


A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.