Forradalmi kvíz

Szerző: | 2024. március. 15. | Kvíz

Magyar zászló, mellette pedig Petőfi Sándorról készült rajz.

Az ünnephez kapcsolódóan egy forradalmi kvízzel készültünk neked, amiben tesztelheted, hogy mennyit tudsz az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. Tedd próbára tudásod a kvíz kérdéseivel!

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc Magyarország történelmének egyik legmeghatározóbb időszaka volt, amikor a magyar nemzet a szabadságért és az önállóságért küzdött az osztrák császárság ellen. Március 15. pedig nemcsak az 1848-as forradalom kirobbanásának napja, hanem az összefogás és a nemzeti büszkeség szimbóluma is.

Készen állsz arra, hogy megmutasd, mennyit tudsz az 1848-49-es forradalomról és március 15-ről? Hajrá, és kezdjük el a kvízt! Indítsd a kvízt a START gombra nyomva!

A kvíz végén, ha az összes kérdésre válaszoltál, mindenképp nyomj rá a befejezés gombra, hiszen akkor tudhatod meg, hogy válaszaid helyesek voltak-e.

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

Tedd próbára a tudásodat más kvízeinkkel is:

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.