Kiállítás nyílt a Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum diákjainak vizsgaremekeiből

Szerző: | 2023. június. 21. | Iskolák

A képen a Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum tanulóinak vizsgamunkáiból készített kiállítás látható.

Június 23-ig lehet megtekinteni a Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum aulájában, az iskola végzős tanulói által készített vizsgamunkákat.

A Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum működésének 140. évfordulójához kapcsolódó vizsgamunka kiállítást Hudacsek Lászlóné, az Innovatív Képzéstámogató Központ szakmai igazgatója nyitotta meg.

A tanulók, oktatók és a meghívott vendégek részvételével megnyílt kiállítás a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum újpesti intézményének aulájában tekinthető meg.

A végzős dekoratőr és faipari technikus tanulóink vizsgamunkáit bemutató rendezvény különlegessége, hogy az idei kiállítás keretében a Skills Junior faipari verseny döntőjében készült bútor, és a Kerülj Képbe! pályázatra készült igazán egyedi asztal is megtekinthető.

A képen a Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum tanulóinak vizsgamunkáiból készített kiállítás látható.
Az iskolában hagyomány, hogy a végzős diákok vizsgamunkáiból kiállítást rendeznek. (Fotó: kozmafa.hu)

A régi hagyományokat követve az iskola egy korábbi diákot is megkér munkáinak kiállítására. Az idei kiállításon így a frissen végzett szakemberek vizsgamunkái mellett Czeglédi Kovács István lakberendező – belsőépítész munkái is megjelennek.

A budapesti technikumban több szakma oktatása is folyik. Nappali tagozaton a fúrást, faragást kedvelőknek az öt éves faipari technikus képzés és a kreatív ágazat dekoratőr technikumi képzés. Az esti munkarendben zajló képzések között az említett két technikumi képzés mellett asztalos és grafikus szakma tanulható.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.