Február 21-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe

Szerző: | 2024. január. 31. | Fősodor

Már benyújthatók a jelentkezések a középfokú intézményekbe. A jelentkezéshez tanulói adatlapra és jelentkezési lapra van szükség. A jelentkezési lapokat iskolánként kell kitölteni.

A középfokú felvételi eljárásban a nyolcadikosok felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki, amelyeket február 21-ig továbbítanak a kiválasztott középiskoláknak.

Akik 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban szeretnének  továbbtanulni a jelentkezési lapokat egyénileg kell kitölteniük az Oktatási Hivatal (OH) honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat a kiválasztott középiskolákba és az OH-ba is meg kell küldeni.

A központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.