Kenyér kvíz 1. Mi a kovász? erjesztett tészta tejföllel készült kenyér egy lisztfajta fűszer None 1 out of 8 2. Melyik kenyérfajta tésztájához kevernek leggyakrabban olajbogyót? ciabatta baguette briós bagel None 2 out of 8 3. Melyik kenyeret sütik hagyományosan agyagkemencében Indiában? pita focaccia naan croissant None 3 out of 8 4. Átlagosan milyen hosszú szokott lenni a híres francia kenyér, a baguette? 20 cm 40 cm 60 cm 90 cm None 4 out of 8 5. Mi az ideális hőmérséklet a kovász tárolásához? -5 °C 5-10 °C 12-17 °C 25-27 °C None 5 out of 8 6. Mennyi Magyarországon az egy főre jutó éves kenyérfogyasztás? 10-20 kg 30-60 kg 60-90 kg 90 kg felett None 6 out of 8 7. Mi a bagel tipikus formája? háromszög négyszög henger kör lyukkal a közepén None 7 out of 8 8. Mi az a pászka? egy pálca, amivel betolják a kemencébe a kenyeret egy ima, amit a kenyér felvágása előtt mondanak kovásztalan kenyér egy őrlemény, amit a kenyér tésztájába kevernek None 8 out of 8 Szuper! Végeztél is! Kattints a BEFEJEZÉS gombra! Time's up