Legyél te is kőfaragó!

Szerző: | 2023. június. 28. | Mi leszek?

A képen kőfaragó diákok láthatók.

Július 10-14 között, Süttőn, egyhetes nyári napközis kőfaragó táborba várja a 12–18 éves fiatalokat a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete. 

Az első alkalommal szervezett kőfaragó tábort a Süttői Önkormányzat és a Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet együttműködésével hirdette meg az Ipartestület, amelyre június 30-ig lehet jelentkezni a kőfaragás iránt érdeklődő fiataloknak.

A tábor résztvevőinek az élmények mellett szakmai ismereteket, pályaképet is ígérnek a szervezők. A táborvezető, Hegedűs István Péter díszítőszobrász segítségével megismerhetik a köves világ formaképzését és a szakma szerszámainak használatával is megismerkedhetnek a fiatalok.

Az elméleti ismereteket izgalmasan színesíti majd egy korszerű kőfaragóműhely meglátogatása, ahol olyan szerszámgépeket is használnak, amelyeknek része egy-egy vezérlést végző, programozható mikroszámítógép. Továbbá a kőfaragó szakma jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli kilátásairól is szó esik majd.  

Hogyan tudsz jelentkezni a kőfaragó táborba?

Június 30-ig a sakke.sutto@gmail.com e-mail címen. A jelentkezés 10 ezer forint előleg befizetésével válik véglegessé. A tábor költsége 39 ezer forint, ami napi egyszeri meleg étkezést, az uzsonnát és az összes szükséges anyag., és szerszámköltséget tartalmazza.

Bővebb információ Hegedűs István Péter táborvezetőtől kérhető a 06 30 595 82 26 telefonszámon.

Az eseményről itt is olvashatsz.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.