Lezárult az „Innováció az Én szakmámban!” pályázat

Szerző: | 2023. május. 25. | Munka

A képen egy kamera és egy csapó látható

A GINOP-6.2.4-VEKOP-16-2017-00001 azonosító számú „A 21. századi szakképzés és felnőttképzés minőségének, valamint tartalmának fejlesztése” kiemelt projekt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) és az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. együttműködésében valósul meg. A kiemelt projekt 2023 februárban pályázatot hirdetett szakképzésben tanuló diákok részére az „Innováció az Én szakmámban!” címmel. 

Korábban már írtunk a pályázatról ebben a cikkünkben. 

Az “Innováció az Én szakmámban!” pályázat célja

A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy a szakképzésben tanulók egy szakmanépszerűsítő kisfilmen vagy a szakma egy termékén keresztül, saját szemszögükből, innovatív módon mutassák be tanult szakmájukat. A pályázatra összesen 141 tanuló jelentkezett. A beérkezett műveket a Bíráló Bizottság egy előre meghatározott szempontrendszer szerint pontozta, majd az összesítés után meghatározta a végleges sorrendet. A 20 legjobb kisfilmet beadó tanulók értékes tárgynyereményben részesültek, emellett 56 pályázó elismerő oklevelet kapott. A pályázat elkészítését támogató mentorok ajándékcsomagot kaptak munkájuk elismeréseként.

A képen egy forgatócsoport látható
A húsz legjobb kisfilm készítője Budapesten vehette át nyereményét (Fotó: 123rf.com)

A díjkiosztó ünnepség 2023. április 26-án az NSZFH Konferenciatermében zajlott, ahol Magyar Zita, az NSZFH elnöke és Csontos Dávid az NSZFH általános és projektirányítási elnökhelyettese átadták a díjakat. A díjátadó rendezvényen diákok, szülők és tanárok vettek részt az ország több pontjáról.

A nyertes videókat ezen az oldalon tekintheted meg. Neked melyik a kedvenced?

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.