Miért nem trendi a vadhús? – a magyarok vadhúsfogyasztási szokásai
A magyar emberek asztalára ritkán kerül vadhús, habár a különleges ízvilága mellett az egészségre gyakorolt hatása miatt is érdemes lenne többször beemelni az étrendünkbe. A környezeti lehetőségek adottak, Magyarország Európában egyedülálló vadállománnyal rendelkezik. Mindezek ellenére a magyarok éves vadhúsfogyasztása elég alacsony. Évi szinten alig 10 dkg vadhús kerül a tányérunkba pedig kiválóan illeszkedik az egészségtudatos táplálkozási felfogáshoz. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legújabb mezőgazdasági kiadványából kiderül, hogy mi áll a magyar lakosság alacsony vadhúsfogyasztási szokásainak hátterében. Annak ellenére, hogy Magyarországon a vadászatnak és a vadhúsfogyasztásnak is nagy hagyománya van a fogyasztói szokásokban kedvezőtlen trendet figyelhetünk meg. A vadhús fogyasztásra vonatkozó legutóbbi KSH adatok szerint a magyar vadhúsfogyasztás éves átlaga alig éri el a 10 dekát, amely tíz év alatt a felére csökkent. A fiatal korosztály, szinte egyáltalán nem fogyaszt vadhúst. Míg 2010-ben 10 deka vadhús fogyasztás jellemezte ezt a korcsoportot a friss adatok szerint a fiatalok étrendjéből teljesen eltűnt a vadhús. Az idősebb, 55 év feletti korosztály és a gyermeket már nem nevelő háztartásokra még jellemző a vadon élő állatokból készült ételek fogyasztása, azonban ő esetükben is visszaesett az átlagfogyasztás 2010-hez képest 30-40 dekáról 20 dekára. A vadhús az egyik legegészségesebb húsfajta A vadhús az emberi szervezet számára fontos fehérjéket, vitaminokat és … Bővebben: Miért nem trendi a vadhús? – a magyarok vadhúsfogyasztási szokásai
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba