Német turisztikai versenyt nyertek a Gundelesek

Szerző: | 2023. október. 26. | Iskolák

BKSzC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum 12. évfolyamán tanuló, kéttannyelvű turisztikai osztályának két döntős csapata a német turisztikai verseny eredményhirdetésén.

A Német Turisztikai Hivatal és a Deutsche Zentrale für Tourismus közös versenyének eredményhirdetését október 18-án tartották, ahol kiderült, hogy BKSzC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum csapata első helyezést ért el.

A Német Turisztikai Hivatal és a Deutsche Zentrale für Tourismus által közösen szervezett versenyt a „Deutsch verbindet, Reisen auch” („A német összeköt, az utazás is”) mottó jegyében hirdették meg.  A verseny feladat során, egy olyan németországi, világörökség témájú, 4-5 napos utazást kellett összeállítani német nyelven, amely a fiatalok számára is vonzó lehet. Az anyagokat tetszőleges digitális formában lehetett benyújtani.

Kreatív versenyben győztek a Gundeles diákok

Az eredményhirdetésre Német Turisztikai Hivatal székhelyén, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara székházában került sor. A versenyen a BKSzC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum 12. évfolyamon tanuló, kéttannyelvű turisztikai osztályának két csapata is részt vett. Mindkét csapat a döntőbe jutott.

Az eredményhirdetésen kiemelték a német nyelv fontosságát és a rengeteg lehetőséget, ami benne rejlik. Emellett Németországot, mint turisztikai célpontot is bemutatták, kiemelve, hogy immár 52 világörökségi helyszíne van. Ezek után prezentálták az első három helyezett által összeállított utakat.

BKSzC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum győztes csapata a német turisztikai verseny eredményhirdetésekor.
Az 1. helyezett csapat tagjai: Bojás Kimberli, Szénich Laura és Várnagy Borbála egy 4 napos németországi utazást nyertek. (Fotó: BKSzC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum Facebook oldala)

A nyeremény egy német utazás 

Az 1. helyezett csapat tagjai: Bojás Kimberli, Szénich Laura és Várnagy Borbála egy 4 napos németországi utazást nyertek. Az utazás vonatos, 3 csillagos szállodában kapnak majd szállást, és egyéb programok is finanszírozzák.

Sokat utazol? Szeretsz világot járni? Töltsd ki villám kvízünket és teszteld a tudásod! Felismered képek alapján, hogy melyik városban járunk?

Ha érdekel a turizmus, és kíváncsi vagy, hogy milyen szakma a turisztikai technikus, akkor olvasd el az alábbi szakmaleírást!

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.