Mivel foglalkozik egy pék? A pék készíti a kenyeret, a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles tésztából készült termékeket. A pékek feladatai sokrétűek: az alapanyagok gondos kiválasztásától és kimérésétől egészen a tészták gyúrásáig, feldolgozásáig, esetenként a töltelékek készítésén keresztül a késztermékek sütéséig, majd csomagolásáig több munkafolyamatot is végeznek. A sütőipari tevékenységek során sokféle eszközt használnak: dagasztó- és keverőgépek, sütőlapok, szeletelőgépek, sütő- és öntőformák. A gyártás során változatos alapanyagokkal dolgoznak, például különféle gabonalisztek, élesztőanyagok, olajos magvak, szárított gyümölcsök. A pékáruk olyan termékek, amelyek a magyar háztartások jelentős részében minden nap az asztalra kerülnek, így ennek a szakmának mindig lesz helye a magyar piacon. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák és szakképesítések: Kiknek ajánlott? A pék szakma ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, jól érzi magát a konyhában, és nem riad vissza attól, hogy korán kell kelnie. Mennyi időbe telik a képzés? 3 év (felnőtteknek rövidebb). A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba