Sütő- és cukrászipari technikus szakma leírása

Szerző: | 2023. december. 13. | Élelmiszeripar

Többféle kenyér egy asztalon.

A sütő- és cukrászipari technikus egyaránt rendelkezik a pék és a cukrász szakma ismereteivel is. A két szakma ismeretének köszönhetően képes hatékonyabban ellátni a vállalkozás feladatait. A sütőipari és cukrász termékek készítésén kívül a technikus feladata a gyártási folyamatok irányítása és minőségbiztosítása, az eszközök, gépek és gépsorok üzemeltetése és karbantartása, valamint a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzése.

Milyen az ideális szakember?

  • Jó a kézügyessége
  • Szabálykövető
  • Csapatjátékos, együttműködési igénye magas
  • Megbízható
  • Jó színlátással és ízérzékeléssel rendelkezik

Speciális rokonszakmák:

  • Pék-cukrász
  • Pék
  • Édességkészítő

Kiknek ajánlott?

A sütő- és cukrászipari technikus szakma olyan fiatalok számára ajánlott, akik szeretnek a konyhában dolgozni, és egyaránt érdeklődnek a kenyérfélék, a péksütemények és cukrászipari termékek készítése iránt. Ajánlott továbbá azoknak is, akik szeretnének felsőoktatásban továbbtanulni.

Mennyi időbe telik a képzés?

5 év (felnőtteknek rövidebb). A sütő- és cukrászipari technikus szakma az élelmiszeripari ágazatba tartozik, az általános iskola elvégzését követően, öt év alatt sajátítható el technikumban.

A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.

Promó

Promó