Sütő- és cukrászipari technikus szakma leírása
A sütő- és cukrászipari technikus egyaránt rendelkezik a pék és a cukrász szakma ismereteivel is. A két szakma ismeretének köszönhetően képes hatékonyabban ellátni a vállalkozás feladatait. A sütőipari és cukrász termékek készítésén kívül a technikus feladata a gyártási folyamatok irányítása és minőségbiztosítása, az eszközök, gépek és gépsorok üzemeltetése és karbantartása, valamint a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzése. Milyen az ideális szakember? Speciális rokonszakmák: Kiknek ajánlott? A sütő- és cukrászipari technikus szakma olyan fiatalok számára ajánlott, akik szeretnek a konyhában dolgozni, és egyaránt érdeklődnek a kenyérfélék, a péksütemények és cukrászipari termékek készítése iránt. Ajánlott továbbá azoknak is, akik szeretnének felsőoktatásban továbbtanulni. Mennyi időbe telik a képzés? 5 év (felnőtteknek rövidebb). A sütő- és cukrászipari technikus szakma az élelmiszeripari ágazatba tartozik, az általános iskola elvégzését követően, öt év alatt sajátítható el technikumban. A szakma leírása tájékoztató jellegű, részletes és szakszerű leírásért kérjük keresd fel az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) weboldalát.
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba