Szeretem a szakmám! – pályázat technikumokban és szakképző iskolákban tanulóknak

Szerző: | 2023. május. 5. | Iskolák

A képen különböző foglalkozások grafikái láthatók.

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) idén is meghirdeti a „Szeretem a szakmám” pályázatot, amelynek keretében több mint 1 millió forint értékű ajándékkal jutalmazzák a pályázókat. 

A hatodik alkalommal útjára indított „Szeretem a szakmám” pályázat célja, hogy a diákok jobban megismerjék a létesítménygazdálkodási iparágban rejlő karrierlehetőségekkel, és ezzel egyidőben bemutathassák, miért szeretik a szakmájukat. 

Bármilyen nappali tagozatos, szakmát tanuló diák részt vehet a pályázaton egy legfeljebb 3 perces videó beküldésével. 

A „Szeretem a szakmám” pályázat részletei

A pályamű témája: Mutasd be miért fontos számodra a szakmád, mit szeretsz benne és hogy a tudásodat hogyan hasznosítanád a létesítménygazdálkodási iparágban!

Egyénileg nincs lehetőség nevezni, csak maximum 5 fős csapatokban lehet pályázni. A csapatok felépítése szabadon lehetséges az alábbi felosztásban:

  • 2 diák plusz egy felkészítő tanár, vagy
  • 2 diák és 2 felkészítő tanár, vagy
  • 3 diák egy felkészítő tanár, vagy
  • 3 diák és 2 felkészítő tanár

Kizárólag videós formában készített tartalommal tudsz pályázni. A videó lehet álló, 1:1-es vagy fekvő formátumú is, ebben a tekintetben nincs megkötés. Az elfogadható pályázati fájlformátumok: AVI, FLV, MOV, MPEG, MP4, 3G/3G2, WMV, ASF, DivX.

Nevezés folyamata

1. Előregisztrációs űrlap kitöltése – határidő: 2023. május 20. szombat 23.59-ig.

2. Elkészült videó feltöltése – határidő: az előregisztrációs határidőt követő maximum 48 órában, de legkésőbb 2023. május 22. hétfő 23.59-ig. 

A Szeretem a szakmám felhívásra érkezett pályázatokat a LEO elnökségi tagjaiból és tagvállalati vezetőiből álló szakmai zsűri bírálja el. A sorsolás tervezett időpontja: 2023.05.25.

Díjazás:

A legeredetibb pályamunkákat készítő csapat műhelykorszerűsítést, vagy bővítést, valamint exkluzív tanulmányi kirándulást is nyerhet az iskolájuknak. Emellett minden pályázó csapat részt vehet egy sorsoláson, ahol Panasonic, Technics, Mobilfox és Filmbox ajándékokat nyerhet. 4 szerencsés csapat kerül kisorsolásra, minden csapattag, azaz a felkészítő tanár is nyereményben részesül. (részletek a nyereményjáték szabályzatban)

A pályázat információs oldala az alábbi címen érhető el: https://leofm.hu/szeretem-a-szakmam/

A kép egy autószerelő műhely grafikája
A nyertes csapat jutalma az iskolai műhely korszerűsítése. (Fotó123rf)

A LEO 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy a létesítményüzemeltetők és – gazdálkodók számára olyan országos szervezetet biztosítson, ami segíti a szakma egységes kommunikációját. A szövetség legfőbb céljai közé tartozik a szakmai piac átláthatóságának megteremtése és a szereplők együttműködésén alapuló tudásközpont létrehozása.

A pályázattal vagy a jelentkezéssel kapcsolatban további információ ezeken az elérhetőségeken kérhető: +36-20-519-9341-es telefonszámon vagy a leofmpalyazat@probako.hu e-mail címen.

Nemrég írtunk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pályázatáról, amelyet budapesti 6-7.  osztályos tanulók számára hirdetett meg. A pályázat dobogós nyertesei, egy hetes “A pizzától a gyulyáslevesig” alapfokú, napközis főzőtáborban vehetnek részt a Dobos Alapítvány szervezésében. 

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.