Találkozzunk a Bánkitó Fesztiválon!

Szerző: | 2023. június. 21. | Kikapcs

A képen egy tó látható, előtte fűzfával és egy halászó emberrel

2023. július 13-16. között rendezik a Bánkitó Fesztivált. A rendezvény idei témája az adaptáció. A programok között mindenki találhat számára érdekes elemet: a gyermekprogramoktól a szakmai beszélgetéseken át a könnyűzenei koncertekig sok színes előadással készültek a szervezők az érdeklődőknek.

A szervezők célja egy olyan programsorozat összeállítása volt, amely nem hivalkodó, hanem bulizós, táncos, családias és egyben elgondolkodtató. Ennek megvalósítása érdekében a szervezők hazai és külföldi könnyűzenei előadókat kértek fel a szereplésre, valamint színházi műsorral, workshopokkal és előadásokkal, illetve gyerekeknek szóló programokkal készültek a látogatóknak.

Könnyűzenei programok a Bánkitó Fesztiválon

A 30Y és a Damara, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a 6363, Barkóczi Noémi, Dé:Nash és a Galaxisok is a fesztivál idei fellépői között vannak az Analog Balaton, a Platon Karataev, a Duckshell, a Freakin’ Disco, a Hakumba, a jazzbois, a Samurai Drive, Vecsei H. Miklós és a QJÚB, valamit az OBRONI mellett.
A gyerekprogramok között látható lesz mesekoncert és gyerek színházi előadás egyaránt. A szervezők gyermekmegőrzésre is biztosítanak lehetőséget azoknak a szülőknek, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolódni egy-egy könnyűzenei programon.

A képen egy fényárban úszó színpad látható, a kép előterében tömeg nézi a színpadot
Hazai és nemzetközi zenészek is fellépnek a Bánkitó Fesztiválon (Fotó: 123rf.com)

Egy kis színház, egy kis kultúra

A kulturális élvezeteket kedvelők számára a Bánkitó Fesztiválon új, szabadtéri helyszín várja a közönséget. Az előadások témái között szerepel többek közt az alkoholizmus, a szerelem, a közösség, az aktivizmus, a magyarság, vagy a barátság is. A szervezők aktuális témák feldolgozása során szeretné elindítani a közös gondolkodást. A fesztiválon független társulatok lépnek fel, például Willany Leó, a FÜGExTrafó, a Sztereo Akt, az AHA Kollektíva, Raubinek Lili és a Dioráma Csoport, Kőszegi Mária, a Trainingspot Társulat és a TÁP színház is.

Azok sem fognak unatkozni, akik jobban szeretik tudományos előadások hallgatásával tölteni az idejüket. Workshopok és beszélgetések lesznek elérhetők a klímaválsággal, a fenntarthatósággal, a gyerekek közösségi-média használatával kapcsolatosan, de lesz szó az oktatás, vagy a tanári pálya jövőjéről is. Emellett aktív közös programok is várják a résztvevőket: lehet majd jógázni, kreatív és kézműves workshopokon megtanulni a szitanyomás technikáját, a zine készítést vagy a batikolást, a fesztivál nyilvános terein pedig kortárs képzőművészeti kiállítások lesznek megtekinthetők.

(MTI)

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.