Kvíz: A világ hét ókori csodája

Szerző: | 2023. június. 6. | Kvíz

A képen egy ókori oszlopsor látható

Hogy mi az ókori világ hét csodája?

Ezt a kifejezést a Szidóni Antipatrosz említette először az i. e. 2. században írt epigrammájában.

Ebben az epigrammában a legimpozánsabb ókori építmények szerepelnek, amelyek a következők: a gízai nagy piramis, Szemiramisz függőkertje, az epheszoszi Artemisz-templom, Pheidiasz olümpiai Zeusz-szobra, a halikarnasszoszi mauzóleum, a rodoszi kolosszus és a pharoszi világítótorony. Az ókor óta az idő vasfoga megtépázta ezeket az építményeket, sok közülük már csak feljegyzésekben szerepel, rajzok alapján tudjuk őket elképzelni.

A képen a gízai piramis látható
Az ókori világ 7 csodájának egyike (Fotó: 123rf.com)

Te ismered az ókori világ hét csodájának a történetét?

Tudod, hogy mi áll most a rodoszi kolosszus helyén, vagy hogy mennyi ideig volt a Föld legmagasabb építménye a gízai piramis? Ha érdekelnek a válaszok, akkor ez a kvíz neked való, ne hagyd ki!

A képen egy grafika látható, gondolkodó fiatal lány.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.