Digitális vállalkozói ismeretekkel készíti fel tanulóit a BKSzC Szépészeti Technikum

Szerző: | 2023. május. 30. | Iskolák

A képen egy fodrász tanuló látható vizsga közben.

Az elmúlt évtizedek gyors technológiai fejlődésének eredményeként a digitalizáció életünk minden területén jelen van. A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) Erzsébet Királyné Szépészeti Technikum diákjai, vállalkozás indításához szükséges digitális ismereteket is tanulnak a szakmai gyakorlat keretében. A képzéshez szükséges eszközöket a Salonic biztosítja az iskolának.

A szépségipari oktatás szerves része, hogy a szakmai ismereteken túl a vállalkozói teendőkre is felkészítse a jövő szakembereit. A vendégkártyák kezelése, az ügyfélkapcsolatok menedzselése, a kötelező bizonylatolások, a marketing és a vállalkozásvezetési trendek folyamatosan változnak. A fiataloknak a sikeres működéshez erről is naprakész információkra van szükségük – adta hírül a BKSzC.

E kihívásokra szeretné felkészíteni a diákokat az intézmény. A szépségipari oktatásban élenjáró BKSzC Erzsébet Királyné Szépészeti Technikum elképzelései a Salonic Intennational Kft. közreműködésével valósult meg. 

Évek óta terveztem, hogy amint lehetőség adódik rá, a Salonic-kal karitatív módon támogathassam a jövő nemzedék képzését. A BKSzC Erzsébet Királyné Szépészeti Technikumnak átadott kétmillió forintos támogatással ez végre megvalósulhat. Az összegből első körben 10 vadonatúj számítógéppel lesz gazdagabb az intézmény, a képzéshez pedig szakmai támogatást is nyújtunk és mentorprogrammal segítjük a vállalkozóvá válásukat.

mondta el Bogdán Dávid a Salonic Kft alapítója és ügyvezetője.
A kép a vállalkozáshoz szükséges alapvető eszközöket illusztrállja. óra, határidőnapló, toll.
Napjainkban a szépségiparnál csak az informatika fejlődik gyorsabban. A BKSzC szépészeti technikuma a szakmai ismeretek oktatása mellett a vállalkozások elindításához is segítséget nyújt a diákoknak. (Fotó:123rf)

Az együttműködésnek köszönhetően a BKSzC tanulói már egy bevált és bizonyítottan hatékony rendszerre alapozva indíthatják el leendő vállalkozásukat, és hatékonyan tudják kezelni azokat a problémákat, amelyek napjainkban, a szépészeti ágazatban dolgozó szakembereknek  bosszúságokat okozhatnak.

Ha szeretnél többet tudni a bőr szerkezetét javító technológiákról vagy a kamaszkori bőrápolás praktikáiról kattints a linkre.

A kezdményezőkészégről és a vállalkozói kompetenciáról ebben a cikkünkben olvashatsz.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.