Óriási érdeklődés az Educatio szakkiállításon

Szerző: | 2024. január. 12. | Fősodor

educatio kiállítás plakát

Közel 20 ezer diák vett részt a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemle első napján, így várhatóan rekordot dönt a résztvevők száma a szombatig tartó 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A közel 150 kiállítóval megrendezett, ingyenes rendezvényen népszerű a karriertervezés, a különféle sportlehetőségek és az EFOTT fesztivál aktivitásai is.

Szombatig tart nyitva a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvénye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában. Az esemény első napján közel 20 ezer diák vett részt, így várhatóan rekordot dönt a látogatók száma. A közel 150 kiállító pedig számos izgalmas programot, aktivitást kínál a fiataloknak.

Az Állatorvostudományi Egyetem például állatsimogatót hozott, pónival, báránnyal. Az Óbudai Egyetemnél, hűen a műszaki vonalhoz, már robotkutya képviseli a négylábúakat, pacsit ugyanakkor ő is tud adni.

Szintén tartogat műszaki izgalmat a Mercedes kitelepülése, ahol a kecskeméti középiskolások tervei alapján épített, tűzpiros kiállítási autó szolgáltat szenzációt. A Magyar Honvédség többek között egy igazi H145M helikoptert is elhozott az oktatási szakkiállításra, a Semmelweis Egyetemnél mentőt is láthatnak és újraélesztést gyakorolhatnak az érdeklődők, a BKV-nál pedig buszt lehet vezetni.

Aki szeretne magának valamilyen emléket is hazavinni, a Nyíregyházi Egyetem standjánál LEGO-ból készíthet kulcstartót

– ad ízelítőt a kínálatból Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.

A fizikai aktivitást keresőknek sem kell csalódniuk. A Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola artistaprodukciókat tanít a fiataloknak, az Európai Egyetemi Játékokra készülés jegyében pedig számos sportot, ügyességi játékot lehet kipróbálni. A Debrecenben és Miskolcon megrendezett multisport-eseményen, idén júliusban két héten át fog versenyezni közel 5000 sportoló, 400 intézményből, 17 sportágban. A kabalafigurák is kivették a részüket a mozgásból az Educatio-n: a mindig nagy népszerűségnek örvendő táncpárbajt az Óbudai Egyetem kabalafigurája nyerte meg.

A legnagyobb nappali buliról pedig az EFOTT gondoskodik az egyetemisták számára: a fesztivál különleges partiponttal van jelen az Educatio szakkiállításon, és egész éves bulit ígér a résztvevőknek, télen az egyetemista sítáborral, a Winterbreak-kel, nyáron pedig a legnagyobb hallgatói bulival, az EFOTT-tal, július 10. és 14. között a Velencei-tó partján.

Az Educatio kiállításon az UNIside is ott van. A standnál a tudatos pályaválasztásban kapnak segítséget a fiatalok és akár EFOTT páros belépőt is lehet nyerni az UNIside nyereményjátékában.

UNIside kiadvány
Az UNIside kiadványban a továbbtanulással kapcsolatos információk mellett a legfrisebb egyetemi rangsort is megtalálod. ( Fotó: UNIside)

Aki pedig úgy érzi, elfelejtett valami fontosat megkérdezni a kiállításon, annak a HÖOK legújabb felvételi GPT-je, az UNIversum tAIoló nyújt segítséget. Az AI chatbot minden kérdésre tudja a választ a pontszámokkal, követelményekkel, felvételivel kapcsolatban, de akár azt is megválaszolja, hogy milyen büfék vannak egyes intézményeknél.

Készítette: Lapat Dániel

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.