A test – szervezetünk számokban kvíz

Szerző: | 2023. július. 23. | Kvíz

Az emberi test csontjai láthatók a képen

Az emberi test tökéletes élő gépezet, amelynek minden egyes részlete csodálatos összhangban működik egymással. Ahogy a technika fejlődik, a tudósok  egyre aprólékosabb részletességgel térképezik fel az emberi test sejtjeit. Szervezetünk tökéletes rendszert alkot, és elképesztő legekkel találkozhatsz, ha elkezded az egészségügyi ágazat szakmáit tanulni.

A test rekordjai

Tudod, hogy hány csonttal születtél, és most hány csont található a testedben? Vajon milyen súlya van a bőrödnek? Hány hajhagymád van? Milyen hosszú a vékonybeled, és a testsúlyod hány százalékát teszik ki a csontjaid? Benne élsz minden nap, de vajon ismered-e eléggé a saját testedet?

A képen az emberi test erei láthatók
Az emberi test önálló rendszer, és a tudomány fejlődésével elképesztő adatokkal gazdagodtunk (Fotó: 123rf.com)

Ma olyan kvízzel készültünk nektek, amely a feltett kérdésekre a válaszokat is megadja neked! Felkészültél? Akkor indítsd a kvízt!

Ha érdekel, hogy nyáron a kánikula milyen ártalmakat okozhat, vagy ha kíváncsi vagy rá, hogy a bőrödet hogyan védd a napsugárzástól, akkor ezek a cikkek hasznosak lehetnek számodra.

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.