Idén is vár a Nagy Sportág- és Hangszerválasztó!

Szerző: | 2023. szeptember. 14. | Kikapcs

A Nagy Sportágválasztón készült a kép, a gyerekek tollaslabdáznak

2023. szeptember 15-16-án, 9 és 17 óra között, a Merkapt Sportközpontban (X. kerület, Maglódi út 12/A) rendezik meg a Nagy Sportág és a Nagy Hangszerválasztó rendezvényt. Az esemény mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet megejthetünk online, vagy a rendezvény napján személyesen. A pénteki délelőttön elsősorban azokat az érdeklődőket várják a szervezők, akik pedagógusi kísérettel, csoportosan érkeznek, tehát az óvodás, iskolás csoportokat. Pénteken 14 órától azonban már minden érdeklődő számára nyitottak a kapuk, és ugyanez igaz a szombati napra, amikor már mindenki részt vehet az eseményen, azaz az egyéni látogatók, valamint a kis és nagygyermekes családok.

A Nagy Sportág- és Hangszerválasztó

A rendezvény széles sportági és zenei palettát kínál a látogatóknak. Több mint 100 sportág ismerhető meg és próbálható ki, valamint 20 hangszer megismerésére lesz lehetőség a helyszínen. A megismerhető sportágakat szakképzett edzők, a megjelenő hangszereket zenei oktatók segítségével lehet kipróbálni.

A Nagy Sportág- és Hangszerválasztó célja, hogy minél több emberrel megismertessék a sport és a zene szeretetét. A rendezvény előnye, hogy nem csak beszélni lehet a sportokról és a hangszerekről, hanem ki is lehet őket próbálni, hogy a gyerekek rájöjjenek, mennyire nekik való az adott sport vagy hangszer.

A Nagy Sportágválasztón készült a kép, a gyerekek boxolnak
A Nagy Sportágválasztó rendezvényen több mint 100 sportág kipróbálására lesz lehetőség (Fotó: www.sportagvalaszto.hu)

A Nagy Sportágválasztó

A rendezvény színpadjain sportági bemutatókat, nyílt edzéseket lehet végignézni, amelyeket szakképzett oktatók, edzők fognak vezényelni. A rendezvényen minden kitelepült sportág kipróbálása teljesen biztonságos, hiszen olyan emberek fogják támogatni a gyerekeket, akik a lehető legjobban ismerik a sportágakat, az edzésformákat.

A bemutatásra kerülő több mint 100 sportág között biztosan megtalálhatóak lesznek majd hazánk legnépszerűbb és legsikeresebb sportágai. Ilyenek például a foci, az úszás, a vízilabda, a vívás, a kézilabda és a kajak-kenu is. Emellett Magyarország legkiválóbb élsportolói is részt vesznek a Nagy Sportágválasztón, akikkel személyesen lehet beszélgetni az általuk képviselt sportág előnyeiről és kihívásairól. A gyerekek számára lehetőség lesz közös képet készíteni a hivatásos sportolókkal, illetve velük edzeni.

A rendezvénynek nem az a célja, hogy a gyerekeket a hivatalos sportolóvá válásra buzdítsa, hanem az, hogy kötetlen módon, játékosan ismertesse meg a sportokkal. A cél a sportolás és az egészséges életmód népszerűsítése. Noha a Nagy Sportágválasztó nem tehetségkutatási céllal jött létre, már arra is volt példa, hogy a rendezvény keretében egy adott sportággal megismerkedő fiatalok a későbbiekben sikeresek lettek a választott sportágban, és kiemelkedő eredményeket értek el.

  • A sportolók, akik a rendezvényen biztosan meg fognak jelenni: Dr. Kiss Gergely, Storcz Botond, Cseh László, Ujvári Iza, Nagy László, Mocsai Tamás, Szűcs Luca, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András, Késely Ajna, Csipes Tamara, Szabó Gabriella, Fekete Ádám, Korisánszky Dávid, Pap Bianka, Berki Krisztián, Gálicz Péter, Béres Alexandra, Novák Ferenc, Marosi Ádám, Medveczky Erika, Mányoki Attila, Kövér Márton, Vereckei Ákos.

A tavalyi Nagy Sportágválasztó rendezvény videóját itt tekintheted meg:

Nagy hangszerválasztó 

A rendezvény színpadjain az edzések és a sportági bemutatók mellett zenei koncertek is elhangzanak, amelyek során a fiatalok megismerhetik a kevésbé népszerű hangszereket is.

A folyamatosan fejlődő, épülő-szépülő Zeneligetben szintén szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.

Ide kattintva az egyéni regisztrációs lapot töltheted ki, az intézmények pedig ezen a linken regisztrálhatnak. Ha szeretnél többet tudni a rendezvényről, akkor kattints ide!

Ez is érdekelhet!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.