Kvíz: Betegségek orvosi nevei

Szerző: | 2023. december. 2. | Kvíz

Kék háttéren egy orvosi védőruhába öltözött emberke grafikája, illetve bacilusoké, valamint a kvíz címének felirata.

Az orvosok sokszor használnak a köznyelvben ismeretlen, latin szakszavakat betegségek megnevezésére. Mennyire vagy otthon az orvosi megnevezésekben? Tedd próbára tudásod az alábbi kvíz kérdéseivel!

Amikor az ember orvoshoz megy sokszor szembesül azzal, hogy az orvos nem általa ismert névvel nevez meg egy betegséget, hanem latinul. Egy idő után, ha sokszor halljuk talán sikerül megjegyezni, de sokszor nem is olyan egyszerű összekötni az általunk ismert szavakkal ezeket az elnevezéseket. Te mennyire ismered őket?

Teszteld a tudásodat a betegségek orvosi neveinek terén, és indítsd a kvízt a START gombra nyomva.

A kvíz végén, ha az összes kérdésre válaszoltál, mindenképp nyomj rá a befejezés gombra, hiszen akkor tudhatod meg, hogy válaszaid helyesek voltak-e.

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

Tedd próbára a tudásodat egy másik kvízzel is, ami az emberi testről szól.

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.