Kvíz: Betegségek régi magyar nevei

Szerző: | 2023. december. 9. | Kvíz

Zöld háttéren egy gondolkozó lány grafika, illetve mellette rengeteg baktérium grafika, alattuk a kvíz címe, ami mellett pedig egy sztetoszkóp és egy injekciós tű grafika van.

Tudtad, hogy régebben sok betegségnek teljesen más volt a neve? Vajon fel tudod-e ismerni, hogy melyik mit jelentett? Tedd próbára tudásod az alábbi kvíz kérdéseivel!

Sok magyar szó megváltozott, olyanok is vannak, amelyeket ma már fel se tudunk ismerni, hogy vajon mit jelenthetett. Ez igaz sok betegség nevére, amiknek a régi elnevezéseik az idők folyamán, a tudomány fejlődésével lecserélődött.

Teszteld a tudásodat a betegségek orvosi neveinek terén, és indítsd a kvízt a START gombra nyomva.

A kvíz végén, ha az összes kérdésre válaszoltál, mindenképp nyomj rá a befejezés gombra, hiszen akkor tudhatod meg, hogy válaszaid helyesek voltak-e.

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

Tedd próbára a tudásodat egy másik kvízzel is, amely szintén a betegségekről szól, csak éppen arról, hogy felismered-e az orvosok által használt latin neveit a betegségeknek.

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Promó

Promó