Kvíz: Jó vagy a mértékegység átváltásban?

Szerző: | 2023. július. 29. | Kvíz

mértékegység-átváltás kvíz, egy férfi agyal a háta mögött lévő mértékegységeken.

A mértékegységek átváltása nemcsak az iskolában fontos téma, a hétköznapokban is sokszor előkerül. Egyszerűnek tűnik, de mégis sokaknak beletörik a bicskája az átváltásba. Ez a kvíz megmutatja, hogy te mennyire vagy otthon ebben a kérdésben!

A mértékegység átváltás nem látványos, de annál inkább praktikus matematikai tudás, hiszen ebben a témakörben nincsenek sem egyedi megoldások, sem impozáns számítások. Ennek ellenére mind az iskolában, mind az iskolán kívül nagy jelentősége van az alkalmazásának. A mértékegységek átváltása nélkül már a konyhában nem fogsz könnyen boldogulni a legegyszerűbb receptekkel sem. Arról nem is beszélve, hogy ha lakás- vagy házfelújításba kezd a család, valahogy mégis ki kell számolni, hogy hány négyzetméterre vegyetek csempét a fürdőszobába, vagy milyen széles munkalapra van szükség a konyhában.

A mértékegység-átváltást könnyű megtanulni, de még könnyebb elfelejteni. Te mennyire vagy jó benne? Teszteld magad!

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.


Szereted a trükkös feladványokat? Ez a kvíz is érdekelhet!

7 logikai fejtörő, ami segít megdolgoztatni az agyadat

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására

Promó

Promó