Mai napig lehet jelentkezni az idei őszi érettségi vizsgákra

Szerző: | 2023. szeptember. 5. | Fősodor

vizsgatesztet ír a képen látható diák

Az idei év őszi érettségi időszakára szeptember 5-ig jelentkezhetnek azok a diákok, akik 2023. októberében induló vizsgaidőszakban szeretnének valamilyen tárgyból vizsgázni.

2023. október 13-án indul az őszi érettségi időszaka, amelyre mai napig lehet jelentkezni azoknak a diákoknak, akik rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát szeretnének tenni.

Őszi írásbeli érettségi ütemterve

Pontosan, mely tantárgyakból, milyen szinten lehet vizsgát tenni az érettségire készülők itt találnak információt.

Hogyan lehet jelentkezni?

Vizsgára a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolában beszerezhető jelentkezési lappal lehet jelentkezni, majd az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe benyújtani.

  • A tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők a fővárosi vagy megyei kormányhivatalban, személyesen, postai úton vagy online formában jelentkezhet.

A vizsgaszervezésben résztvevő kormányhivatalokra vonatkozó információk a linkre kattintva érhetőek el.

  • A tanulói jogviszonyban lévő diákoknak abban az intézményben szükséges leadni a jelentkezésüket, ahol tanulnak. Ha az iskola nem szervez idén érettségit akkor a kijelölt középiskolában szükséges benyújtani az őszi érettségi vizsga jelentkezéséhez szükséges dokumentumokat.

Az őszi érettségi vizsga lebonyolításában nem az összes középiskola érintett. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján közzétett lista szerint 173 kijelölt intézményben lehet érettségizni a jelentkezés után, amelynek határideje: 2023.szeptember 5.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.