Magyar mondák kvíz sorozat – Hun mondák

Szerző: | 2023. július. 15. | Kvíz

Magyar mondák kvíz borítókép, rajzfilmrészlet, intró ahogí népi mintákból a csodaszarvas előbukkan.

Korábbi kvízünk a csodaszarvas legendájáról szólt, arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a mondát. A mai Hun mondák kvíz ennek a folytatása, amikor Hunor és Magyar gyermekei már túl sokan lettek, és a hunok elindultak új hazát keresni.

A hunok legendás harcosok voltak, az ő történetükről teszünk ma fel kérdéseket. Tudod-e, hogy ki volt a leghíresebb hun hadvezér? És vajon ki volt az ő fia? Tudod, miért nevezték el a székelyeket székelyeknek? Tudod-e, hogy hol kell keresned a Hadak útját?

Ha érdekelnek a válaszok, akkor ez a kvíz csak rád vár, válaszold meg a kérdéseket, és amit nem tudsz, azt mi meséljük el neked a hun mondák segítségével!

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.

Ha érdekel a korábbi kvíz, ami a Magyar mondák – A csodaszarvas legenda témakörében készült, akkor azt itt érheted el.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.

Promó

Promó