Wingman, a magyar fejlesztésű turisztikai applikáció

Szerző: | 2023. április. 13. | Kikapcs

A képen egy ujjongó férfi látható napszemüvegben, turbánban. A fejlesztő képe

A Wingman applikáció nem kevesebbet kínál, mint az új, digitális idegenvezető szerepét, amely mindig ott lapul a zsebünkben. Egy szárnysegéd, egy kísérő, aki mindig veled van és mindenre tudja a választ.

Az applikáció egy új lehetőség azoknak, akik jobban szeretik saját maguk felfedezni az úticéljaikat. A Wingman valós idejű útvonaltervezéssel támogatja az utazásunkat, és izgalmassá teszi a városi barangolásokat. Minden sarkon tud nekünk mutatni valami újat, amit eddig nem tudtunk. Az app a túra kezdetétől elkíséri a felhasználókat, akik érdekes információkat olvashatnak, vagy hallgathatnak. Tehát az élmény valóban olyan, mint amikor kapunk egy saját idegenvezetőt. Miközben a Wingman navigál bennünket, olyan történeteket mesél, amelyek egy része még a várostörténészek számára is újdonságként hathat.

A grafikán egy földgömb látható, amelyet egy kéz tart. A földgömb körül iránytű, térkép és egyéb ikonok láthatók.
Navigáció és érdekességek egy alkalmazáson belül (Fotó: 123rf.com)

A Wingman magyar fejlesztés a turisztikai élmények támogatására

A Safis cégcsoport IT fejlesztése újragondoltatja mindenkivel a városlátogatások megszokott, menetrendjét. Az igény egy tájékozott, mindig készenlétben álló idegenvezetőre mindig is létezett, de egy ember nem tudhat mindent. A Wingman app pedig éppen ebben jeleskedik. Releváns infók városokról, tematikus túrák, amelyek másokkal is megoszthatók és az élmény, hogy mindent tudunk. Természetesen a Wingman nem kiváltani akarja az idegenvezetők munkáját, hanem támogatni és kiegészíteni. 

 „A Wingman azért izgalmas fejlesztés, mert általa nem a megszokott infókat kaphatjuk meg egy városról” – mondta el Guttmann Viktor, a projekt vezetője. – „Csapatuk számos olyan izgalmas történetet gereblyézett össze, amelyekről sokan talán még nem is hallottak.”

Kovács Pál, a Wingman tartalmi szakértője, a Hilton Budapest korábbi PR igazgatója szerint a budapesti túrák a legjobb példák erre. „A béta tesztnek 14 túrával és 124 látványossággal indulunk neki, de a motorháztető alatt már mintegy ezer célpont készül három városban, két kontinensen” – tette hozzá a turisztikai szakember.

A grafikán egy mobil képe látható, előtte dobozok, ruhák
Az applikáció segítségével érdekességeket tudhatsz meg Budapestről is (Fotó: 123rf.com)

A Wingman appot jelenleg budapesti 23 db túrával lehet kipróbálni, így mindenki megismerheti a főváros rejtett kincseit. A felhasználók rendelkezésére áll például a Kodolko szobrok túrája, vagy a Zsidó örökségek bemutatását célzó túra. Megismerhetik a belváros szecessziós épületeit, vagy a Király utca krónikáját. Ha valaki a fürdőzés miatt érkezett a városba, az is talál programot az appon, csakúgy, mint aki gasztotúrára készül. De érdekességek érhetők el a Margitsziget, az Üzleti negyed, a Városliget, a pesti kávéházak témakörökben is. Az appon hamarosan elérhetők lesznek London, Párizs, Dubai, Amsterdam és New York városok túrái is.

A fejlesztők március 31-én élesítették az appot, elindult a nyilvános béta teszt. Androidon itt tölthető le, és hamarosan elérhető lesz iOS-en is.

Most érdemes kipróbálni a Wingmant, mert a kapott élményen túl segíthetünk is a magyar startupnak, hogy elindulhasson a világsiker felé. Ha még nem vagy biztos benne, hogy érdemes-e letölteni az appot, akkor nézd meg a Wingman TikTokját (@wingman_guide)!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.

Promó

Promó