Állati rekordok kvíz

Szerző: | 2023. október. 13. | Kvíz

A képen egy gepárd látható

Ma egy olyan kvízzel készültünk nektek, amely az állatvilág legjeiről szól. Elképesztő rekordokra képes a természet, elég csak arra gondolnod, hogy mennyi esélyed van arra, hogy egy gepárd elől elfuss. Az állati rekordok nehezen mérhetők, és nem is mindig véglegesek, hiszen a természetben élő állatoknak csak egy részét tudjuk megfigyelni, és ők sem mindig akkor hozzák a legjobb formájukat, amikor épp mérik a képességeiket. Így aztán csakis a biztos feljegyzésekre hagyatkozhatunk, amelyek nagyjából tudják megmutatni nekünk azt, hogy milyen csodálatos és különleges lényekkel osztjuk meg a bolygót.

A képen egy kék bálna látható
Állati rekorder a kék bálna is, de vajon miben? (Fotó: 123rf.com)

Milyen állati rekordok?

Kutatók jegyezték fel a gepárdok leggyorsabb vadászatát, a vándorsólymok zuhanását, de mérték már kolibrik súlyát, lajhárok “villámgyors” mozgását. A rendelkezésünkre álló adatok alapján állítottuk össze nektek ezt a kvízt, amelyből megtudhatod, hogy melyek a legerősebb állatok, melyek a leghosszabb kígyófajták, és melyek a leghosszabb vízi állatok.

Ha pedig érdekelnek a legek, akkor rád vár az emberi test legjeit összegyűjtő két kvízünk is, amelyből szintén sokat tanulhatsz. Az első részt itt olvashatod el, a második részt pedig itt találod.

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.