Együttműködést kötött a Mátészalkai Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat 

Szerző: | 2023. november. 2. | Iskolák

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója és Rostás János Tibor, a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja aláírják az együttműködést a két intézmény bannerei előtt egy asztalnál.

2023. október 24-én a Mátészalkai Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat együttműködési megállapodást kötöttek Mátészalkán.

Együttműködés a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében

Az Országos Mentőszolgálat és a Mátészalkai Szakképzési Centrum között 2023. október 24-én aláírt együttműködési megállapodás kiterjeszti a Centrum társadalmi felelősségvállalását, és ígéretes lehetőséget teremt a segítségnyújtás tervezettebb és hatékonyabb végrehajtására. A megállapodást Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója és Rostás János Tibor, a Centrum kancellárja írták alá, remélve, hogy a jövőben a két szervezet még több állomása között valósulhat meg a segítségnyújtás.

Két öltönyös férfi kezet fog.
A megállapodást Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója és Rostás János Tibor, a Centrum kancellárja írták alá, remélve, hogy a jövőben a két szervezet még több állomása között valósulhat meg a segítségnyújtás. (Fotó: Mátészalkai Szakképzési Centrum facebook oldala)

A fiatalok mostantól a Mátészalkai Szakképzési Centrum illetékességi területén található mentőállomásokon (Mátészalka, Nyírbátor, Vásárosnamény, Baktalórántháza) gyakorolhatják szakmai tevékenységüket és szerezhetnek tapasztalatot. Ennek köszönhetően nemcsak a saját szakmájukat gyakorolhatják, hanem hozzájárulhatnak a mentőállomások fejlesztéséhez és a mentősök munkakörülményeinek javításához is. Emellett ez a lehetőség lehetővé teszi számukra, hogy közelebbről megismerjék az egészségügy világát és részesei lehessenek a mentők bajtársi közösségének.

Öltönyös férfiak állnak egy magyar mentőautő előtt.
Emellett ez a lehetőség lehetővé teszi számukra, hogy közelebbről megismerjék az egészségügy világát és részesei lehessenek a mentők bajtársi közösségének. (Fotó: Országos Mentőszolgálat facebook oldala)

„Nálunk szakember leszel!” – Mátészalkai Szakképzési Centrum

A Mátészalkai Szakképzési Centrum missziója az, hogy a jövő szakembereit képezzék, akik képesek az élethosszig tartó tanulásra és folyamatos megújulásra, miközben megfelelnek a munkaerőpiaci elvárásoknak. Az oktatás során a hazai és külhoni szakembereket olyan elhivatott és felkészült oktatók segítik, akik magas színvonalú tudást nyújtanak. A centrum víziója egy stabilan működő intézmény létrehozása, mely a „Szakképzés 4.0” elvárásait követi, és folyamatosan megújuló, piacképes képzéseket kínál.

Emellett kiemelten fontosnak tartják a külhoni magyarok számára is elérhetővé tenni mindezt, valamint elkötelezettek a társadalmi szerepvállalás és a sportélet támogatása terén, például a Centrum Futsal által. A centrum célja, hogy minden tanulójuk szakember lehessen a választott területén.

Ha érdekel a mentőápoló szakma, akkor olvasd el a szakma leírását itt:

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.