Kvíz: 10 trükkös alapműveltségi kérdés, amit ciki eltéveszteni

Szerző: | 2023. július. 2. | Kvíz

alapműveltségi kvíz

Pontosan mi is számít alapműveltségnek? Van, aki az iskolai tananyagot tartja annak, akad aki a mindennapi élet szokásait, törvényszerűségeit is idesorolja. Az alapműveltség területei is meglehetősen szerteágazóak. Idetartozhat a kultúra, a matematika, filmek és zene, a popkultúra, informatikai ismeretek, vagy a közösségi média világa. Ami biztos, hogy olyan ismeretekről, tájékozottságról tesz tanúbizonyságot, amit elengedhetetlenül szükségesnek tartunk a boldogulásunkhoz. Praktikus és fontos tudások az élethez, vagy a saját közegünk elvárásainak megfoghatatlan halmaza.

Ez a kvíz egyszerűnek tűnik, de a válaszok trükkösek

Most 10 olyan kérdést válogattunk össze, ami érdekes, és az iskolában is tanulhattál róla. Vajon te mennyi kérdésre tudod a helyes választ?

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.


Ha érdekelnek a csalafinta kvízek érdemes ezekben is próbára tenni magad:

Varázslatos lények a Föld nevű bolygón – Kvíz

7 logikai fejtörő, ami segít megdolgoztatni az agyadat

Milyen szófajú ez a szó? – Villám nyelvtanteszt

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására

Promó

Promó