Kvíz: Mohácsi csata a magyar oldalon

Szerző: | 2023. augusztus. 29. | Kvíz

Történelem kvíz - a mohácsi csata a mnagyarok oldaláról

Csaknem 500 éve, 1526. augusztus 29-én ütközött meg a magyar és az oszmán sereg Mohács határában. A szultán serege megsemmisítő vereséget mért a nagyjából 26 ezer katonát számláló keresztényekre, ezzel pedig megnyílt az út Buda felé. Mivel a mohácsi csatát követően II. Lajos király is életét vesztette, uralkodó nélkül maradt a Magyar Királyság. A nap tragikus eseményei végül a középkori magyar állam összeomlásához vezettek, évszázadokra megpecsételve hazánk sorsát.

A mohácsi csata megemlékezéseként ezúttal egy dupla kvízzel készültünk

Ez a kvíz a magyar sereg oldaláról teszteli a történelmi tudásod, a másik kvízben pedig a török seregre vonatkozó furfangos kérdésekkel teheted próbára a tájékozottságod.

A kvíz kérdéseinek összeállításában dr. Schiszler Zsolt nyújtott segítséget.

kvíz mohácsi csata


Szereted a történelmi témájú kvízeket? Akkor ezeket is érdemes kipróbálnod!

Történelmi kvíz: királyok és királynők

Magyar mondák kvíz sorozat – Hun mondák

Mennyit tudsz a reformkor eseményeiről?

Borítókép: Székely Bertalan: II. Lajos holttestének megtalálása
Forrás: Wikipédia

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására

Nyereményjáték

Promó

Promó