Kvíz: Te túlélnél egy cápatámadást?

Szerző: | 2023. július. 9. | Kvíz

kvíz - illusztrált cápatámadás borítókép

Meglehetősen kicsi a valószínűsége, hogy összefutsz a vízben a legrettegettebb ragadozóval, a cápával. Egy tengerparti nyaralás során azonban könnyen kaphatod magad azon, hogy a vízfelszínt kémleled árgus szemekkel, hátha felbukkan a rettegett uszony a közelben. 

Ezt a félelmet ugyan leginkább a filmek és rémtörténetek táplálják, a legtöbb esetben ezek a ragadozók egyáltalán nem jelentenek rád veszélyt, hiszen az ember nem szerepel a gasztronómiai bakancslistájukon. A támadások sok esetben provokációk miatt következnek be. Vagy akkor, ha nemes egyszerűséggel a cápa bakizik egy nagyot, és pancsoló fókának nézi a mit sem sejtő fürdőzőt.

Nem árt azonban résen lenni, és elkerülni a necces helyzeteket.

Ez a kvíz teszteli a túlélési képességeidet

Ezzel a villámgyors kvízzel tesztelheted, hogy mennyire tudod elkerülni egy éles helyzetben, hogy uszonyos barátunk iszonyatos harapását.

Buzdító szöveg nyíllal, kertek alatt állattartás témájú kvízhez.


Kvíz, amit érdemes kitöltened, ha érdekel az élővilág

Nyári szinonima kvíz

Varázslatos lények a Föld nevű bolygón 

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására