Szakmafüzet segíti a pályaválasztás előtt diákokat

Szerző: | 2023. november. 14. | Fősodor

A képen az IKK honalpjáról letölthető szakmafüzet borítóképe látható.

Már elérhető a 2023/2024-es tanévre vonatkozó az alapszakmákat bemutató kiadvány. A napokban megjelent szakmafüzet a szakképzés iránt érdeklődőket segíti az ágazatok és alapszakmák megismerésében.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapjáról letölthető szakmafüzet a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárságának megbízásából készült el. A november elején immár ötödik alkalommal megjelent kiadvány segít átlátni a megújult szakképzési rendszer kínálta lehetőségeket.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiadott 128 oldalas, online szakmafüzet a Szakmajegyzékben megtalálható 25 ágazat összes alapszakmáit bemutatja, ágazatok szerinti bontásban.

A szakmafüzet a tervek szerint nyomtatott formában is eljut majd a szakképző intézményekbe. Online formában az IKK weboldalán érhető el a 2023/2024-es tanévre vonatkozó szakmafüzet.

A szakmafüzet mellett online közösségi tér is segít a szakképzésben rejlő lehetőségek és naprakész információk megismerésében. Az IKK kezdeményezésére létrehozott SkillsCom közösségi tér a szakképzés kulcsszereplőinek közös tere, amely lehetőséget ad arra, hogy egymásra találjanak a pályaválasztás előtt álló általános iskolai és a szakképzésben tanuló diákok, a szakképzési intézmények, az oktatók és a duális képzésben szerepet vállaló cégek, munkaadók, vállalkozások.

A SkillsCom regisztrációt követően érhető el. Ha nem tudod, hogyan kell használni a felületet, olvasd el a témában írt cikkünket!

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Nyereményjáték

Promó

Promó