24 ezren sportoltak a Mozgás Éjszakája fesztiválon

Szerző: | 2023. június. 19. | Egészség

A képen egy tornacipős láb látható görkorcsolyával

2023. június 16-án, pénteken este szervezték meg a Mozgás Éjszakáját a Hősök terén és a Városligetben. 

A sportfesztivál egy közös zumbás bemelegítéssel kezdődött a Hősök terén 20:45-kor. A megnyitót követően a zumba mellett görkorcsolyázás, gyalogtúra, ötpróba, futás, és kerékpározás volt a program. Emellett ki lehetett próbálni a latin tácokat, a korfballt, a tollaslabdázást, a spinninget, a fitneszt, a jógát, a streetballt, és több harcművészeti ágat is. A bevállalósabbak falat ászhattak, ergométeres evezésen tehették próbára magukat, vagy épp a parktourral ismerkedhettek meg. A program során összesen 22 sportágat lehetett kipróbálni, a részvétel mindenki számára ingyenes volt, és még regisztrálni sem kellett rá. Az idei év újdonsága a kerekesszékes futam és a parasportágak megjelenése volt.

A képen egy esti stadion részlet látható
Augusztusban rendezi meg hazánk a budapesti atlétikai világbajnokságot (Fotó: 123rf.com)

Mozgás és atlétika

A Mozgás Éjszakáján az augusztusban kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság is képviseltette magát. A világbajnokság során az érdeklődők augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhatnak majd a Nemzeti Atlétikai Központban. A maratont futók útvonala várhatóan Budapest belvárosában kerül kijelölésre. A szervezők célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebben élni, így a pénteki programon is megjelentek kiállítóként. Aki a Mozgás Éjszakáján megjelent a világbajnokság standjánál és megcsinálta a sportos atlétikai aktivitásokat, az féláron vásárolhat jegyet az atlétikai vb-re.

(MTI)

Korábban már írtunk egy cikket a arról, hogy az Olimpiai Bizottság csatlakozott a Mozdulj! felhíváshoz. Ha szeretnél részt venni a közös mozgáson, akkor ezt a cikket mindenképp olvasd el!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.