A Felnőttképzők szövetsége a METU-n tartotta legutóbbi szakmai napját

Szerző: | 2023. március. 13. | Iskolák

A Felnőttképzők szövetsége Magyarország legrégebben működő, legnagyobb, nyitott tagságú, független szakmai felnőttképzési szövetsége.

A Felnőttképzők szövetsége Magyarország legrégebben működő, legnagyobb, nyitott tagságú, független szakmai felnőttképzési szövetsége, amelyen Hankó Balázs felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára is felszólalt. 


Az államtitkár nyilatkozata az eseményről

Hankó Balázs a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést a Felnőttképzők szövetsége eseményéről, február 17-én.

„A felnőttképzés, szakképzés, felsőoktatás egymást jól kiegészítő területek, direkt társadalmi, gazdasági kapcsolódási pontjai vannak.

A felnőttképzés gyors reagálási lehetőséget nyújt a folyamatosan változó munkahelyi elvárásokhoz. Ezért olyan rövid és specializált képzésekre van szükség, amelyek lehetőséget adnak a munkáltatóknak az aktuális gazdasági helyzethez való minél gyorsabb igazodáshoz, másrészt hozzájárulnak a magyar munkavállalók elhelyezkedésének megvalósításához.

A szakmai napon megfogalmazott cél a folyamatosan változó világ aktuális gazdasági igényeit kiszolgáló képzési rendszer megerősítése.”

Mit kell tudni a szervezetről?

A Felnőttképzők szövetsége 1992-ben jött létre 42 tagszervezet részvételével, azóta pedig megtöbbszörözte tagjainak számát. 2023-ban közel 160 fõs tagság döntő hányadát képviselõ vállalkozások mellett számos iskola, non-profit szervezet és egyetem is megtalálható. Ezzel a hazai felnõttképzés legnagyobb szakmai érdekképviseletét végzik.

Mikor és hol volt a legutóbbi szakmai napja a szervezetnek?

A Felnőttképzők szövetsége a legutóbbi szakmai napját 2023. február 16-án tartották a Budapesti Metropolitan Egyetemen, tisztújító közgyűléssel egybekötve.

Kik szólaltak fel?

  • Hankó Balázs (államtitkár, KIM)
  • Zsuffa Ákos (elnök, FVSZ)
  • Pádár Tivadar (alelnök, FVSZ)
  • Fülöp Anita (vizsgaközpont vezető, SzFSzC)
  • Bertalan Tamás (Observans Kft.)

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.

Promó

Promó